Lekeknapp til kosebamsen

brukerhistorier siste nytt Jun 28, 2024

Kjenner du et barn med knapp? Å ha knapp er ingen lek, men gjennom lek og humor kan det å få maten gjennom sonde gjøres tryggere – både for barnet og oss rundt! 

Vi sitter i bilen på vei til Simen søskenbarn. Fra baksetet hører jeg treåringen si: – Jeg vil hjelpe å gi Simen mat når vi kommer frem! Simen har knapp på magen og for alle barna mine har det å få trekke opp ernæringssprøyten og gi maten i knappen vært en favorittaktivitet på besøk hos ham. Vi har sittet sammen ved bordet, spist litt selv,  mens Simen tålmodig har gitt de mindre søskebarna lov til å gi litt mat i sprøyta. For barna mine har dette vært helt naturlig og på samme tid veldig spennende og annerledes, forteller Elisabeth Hunnes, informasjonsansvarlig i Hiquid Food. 

Dette satte meg på tanken om å lage en lekeknapp som barn som allerede har eller skal få gastrostomi kan leke med selv, og vise til andre både barn og voksne. Treknappen kan sys på barnets bamse eller dukke, og mellomstykket og ernæringssprøyten kan kobles på og vris fast på samme måte som på en vanlig PEG.

Strikk en knappevenn

Om barnet ikke ønsker å gi kosebamsen eller dukken sin knapp på magen, kan man i stedet for strikke en helt egen knappevenn. Knappevennen er ikke større enn 15 cm høy og 12,5 cm bred og er derfor lett å ta med! Vår knappevenn er inspirert av lommevenner i ambulansetjenesten som er en kosebamse som gir trygghet i vanskelige situasjoner. En lommevenn med knapp på magen blir derfor til en knappevenn! Sy på treknappen og koble til mellomstykket og ernæringssprøyten, så kan dere spise og leke sammen! 

Bestill treknapp, klistremerker og få med gratis strikkeoppskrift
Ønsker du å bestille lekeknappen og klistremerker til stempelet på sprøytene? Pris: 149 kr + 29 kr i porto. Du får også med en gratis strikkeoppskrift på en knappevenn! Se hvordan du bestiller under bildet.

Slik bestiller du

  1. Legg inn din bestilling i skjemaet under.
  2. Finn Vipps-appen på mobilen din, søk opp vårt Vippsnr #854880, velg varen "Lekeknapp / klistremerker" i menyen.
  3. Betal via Vipps.

Varene sendes ut etter 22.7.24, og så snart skjemaet er sendt inn og betalingen gjennomført!