Hiquid Food blended soups

Ekte suppekjærlighet

Næringsmiddel til spesielle medisinske formål. Næringstilskudd for kostbehandling av barn (> 3 år) og voksne med behov for gastrostomi. Må brukes under medisinsk tilsyn. Hiquid foods supper er råvarebasert sondeernæring som er spesielt bearbeidet ved at ingrediensene er frysetørket og malt til pulver for å kunne røres ut i kokende vann, avkjøles, tilsettes egnet fettkilde og gis med sprøyte. Ingrediensene er nøye utvalgt og sammensatt for å skape gode sanseopplevelser, fremme matglede og invitere til et måltidsfellesskap sammen med venner og familie.

Last ned felles produktark

Hiquid Food fish
* tilgjengelig nov. 23

Art.nr: HIQ1100

brokkoli*, gulrot*, torsk (22%), persille* og tindved*

*økologisk

78 % økologiske ingredienser

NO-ØKO-01 EU / non-EU Agriculture

1,1 kcal/ml inkl. fettkilde*

Ferdig tilberedt porsjon á 37 g pulver: 215 ml inkl. 1 ss olje

* testbatch mai 2023

Last ned produktark

Hiquid Food vegan
* tilgjengelig feb. 24

Art.nr: HIQ1101

eple*, erter*, sellerirot*, hvite bønner*, solbær* og ceylon kanel

*økologisk

NO-ØKO-01 EU / non-EU Agriculture

1,1 kcal/ml inkl. fettkilde

Ferdig tilberedt porsjon á 64 g pulver: 295 ml inkl. 1 ss olje

*testbatch mai 2023

Last ned produktark

Hiquid Food turkey
* tilgjengelig nov. 23

Art.nr: HIQ1102

søtpotet*, kalkun* (16%), grønnkål*, kikerter* og oregano*

*økologisk

NO-ØKO-01 EU / non-EU Agriculture

1,1 kcal/ml inkl. fettkilde*

Ferdig tilberedt porsjon á 71 g pulver: 330 ml inkl. 1 ss olje

*testbatch mai 2023

Last ned produktark
Viktig informasjon ved bruk av produktene

Næringsmiddel til spesielle medisinske formål. Næringstilskudd for kostbehandling av barn (> 3 år) og voksne med behov for gastrostomi.

Skal kun benyttes under medisinsk tilsyn. Ikke egnet til barn < 3 år. Temperaturen i sondeernæringen må ikke overskride 38 °C ved servering. Måltidet må gis manuelt med sprøyte. Ytterligere væsketilførsel vurderes i samråd med klinisk ernæringsfysiolog. Ikke til parenteral (I.V.) bruk.

Bruksområde: Hiquid Food blended soups er spesielt sammensatt som næringstilskudd beregnet for kostbehandling av barn (> 3 år) og voksne med behov for gastrostomi. Beregnet å utgjøre deler av kosten.

Dosering: På grunn av naturlig høyt innhold av enkelte vitaminer og mineraler er det satt et maksimalt antall porsjoner per dag opp mot daglig energibehov. Se tabell for dosering på produktark for aktuell variant. Totalt næringsinntak skal bestemmes i samråd med helsepersonell i henhold tilpasientens behov. Ytterligere væsketilførsel vurderes i samråd med klinisk ernæringsfysiolog. Vurdering av et vitamin- og mineraltilskudd anbefales i samråd med klinisk ernæringsfysiolog, for å dekke behovet for alle nødvendige næringsstoffer. Forslag til fettkilder er extra virgin olivenolje og rapsolje. Variasjon anbefales. Ved behov for tilskudd av vitamin D kan for eksempel tran benyttes som fettkilde.

Lagring og håndtering: Lagres mørkt ved romtemperatur. Ferdigblandet måltid er kun til engangsbruk. Pulverrester i åpnet pose oppbevares mørkt, tørt og tett inntil utløp av holdbarhetsdato. Følg bruksanvisning for riktig tilberedelse. Skal ikke benyttes dersom posen er skadet. Kontroller alltid informasjonen på forpakning før bruk. Skal ikke blandes med legemidler. Posen sorteres som plastemballasje.

Kontraindikasjoner: Ikke egnet ved tilstander hvor enteral ernæring er kontraindisert, som f.eks. ved stor aspirasjonsfare, akutt gastrointestinal blødning, ileus eller intestinal iskemi. Benyttes med forsiktighet ved alvorlig organsvikt med forstyrret metabolisme og alvorlige former for nedsatt fordøyelse og absorpsjon. Ikke egnet ved bruk av immundempende medisiner eller manglende evne til å metabolisere noen av næringsstoffene.

 

Produktpresentasjon 

Se fagsjef og klinisk ernæringsfysiolog Christina K. Ose presentere produktserien Hiquid Food blended soups på Fagkvelden "Råvarebasert sondemat for personer med tygge- og svelgevansker", 16.2.2023.