Hiquid Food blended soups

Med kjærlighet for råvarer

Hiquid foods supper er råvarebasert sondeernæring* som er spesielt bearbeidet ved at ingrediensene er frysetørket og malt til pulver for å kunne røres ut i kokende vann, avkjøles, tilsettes egnet fettkilde og gis med PEG-sprøyte. Ingrediensene er nøye utvalgt og sammensatt for å skape gode sanseopplevelser, fremme matglede og invitere til et måltidsfellesskap sammen med venner og familie.

*Næringsmiddel til spesielle medisinske formål. Næringstilskudd for kostbehandling av barn (> 3 år) og voksne med gastrostomi. Må brukes under medisinsk tilsyn.

Last ned felles produktark

Hiquid Food fish

Art.nr: HIQ1100
Varenr: 852724

brokkoli*, gulrot*, torsk (22%), persille* og tindved*

*økologisk

78 % økologiske ingredienser

NO-ØKO-01 EU / non-EU Agriculture

 Ferdig tilberedt porsjon á 37 g pulver inkl 1 ss olje: 231 kcal / ca 315 ml 

Last ned produktark

Hiquid Food vegan

Art.nr: HIQ1101
Varenr: 947888

eple*, erter*, sellerirot*, hvite bønner*, solbær* og ceylon kanel*

*økologisk

NO-ØKO-01 EU / non-EU Agriculture

Ferdig tilberedt porsjon á 64 g pulver inkl 1 ss olje: 315 kcal / ca 295 ml 

Last ned produktark

Hiquid Food turkey

Art.nr: HIQ1102
Varenr: 919400

søtpotet*, kalkun* (16%), grønnkål*, kikerter* og oregano*

*økologisk

NO-ØKO-01 EU / non-EU Agriculture

Ferdig tilberedt porsjon á 71 g pulver inkl 1 ss olje: 355 kcal / ca 385 ml 

Last ned produktark
Viktig informasjon ved bruk av produktene

Næringsmiddel til spesielle medisinske formål. Næringstilskudd for kostbehandling av barn (> 3 år) og voksne med behov for gastrostomi.

Skal kun benyttes under medisinsk tilsyn. Ikke egnet til barn < 3 år. Temperaturen i sondeernæringen må ikke overskride 38 °C ved servering. Måltidet må gis manuelt med PEG-sprøyte. Ytterligere væsketilførsel vurderes i samråd med klinisk ernæringsfysiolog. Ikke til parenteral (I.V.) bruk.

Bruksområde: Hiquid Food blended soups er spesielt sammensatt som næringstilskudd beregnet for kostbehandling av barn (> 3 år) og voksne med behov for gastrostomi. Beregnet å utgjøre deler av kosten.

Dosering: På grunn av naturlig høyt innhold av enkelte vitaminer og mineraler er det satt et maksimalt antall porsjoner per dag opp mot daglig energibehov. Se tabell for dosering på produktark for aktuell variant. Totalt næringsinntak skal bestemmes i samråd med helsepersonell i henhold tilpasientens behov. Ytterligere væsketilførsel vurderes i samråd med klinisk ernæringsfysiolog. Vurdering av et vitamin- og mineraltilskudd anbefales i samråd med klinisk ernæringsfysiolog, for å dekke behovet for alle nødvendige næringsstoffer. Forslag til fettkilder er extra virgin olivenolje og rapsolje. Variasjon anbefales. Ved behov for tilskudd av vitamin D kan for eksempel tran benyttes som fettkilde.

Lagring og håndtering: Lagres mørkt ved romtemperatur. Ferdigblandet måltid er kun til engangsbruk. Pulverrester i åpnet pose oppbevares mørkt, tørt og tett inntil utløp av holdbarhetsdato. Følg bruksanvisning for riktig tilberedelse. Skal ikke benyttes dersom posen er skadet. Kontroller alltid informasjonen på forpakning før bruk. Skal ikke blandes med legemidler. Posen sorteres som plastemballasje.

Kontraindikasjoner: Ikke egnet ved tilstander hvor enteral ernæring er kontraindisert, som f.eks. ved stor aspirasjonsfare, akutt gastrointestinal blødning, ileus eller intestinal iskemi. Benyttes med forsiktighet ved alvorlig organsvikt med forstyrret metabolisme og alvorlige former for nedsatt fordøyelse og absorpsjon. Ikke egnet ved bruk av immundempende medisiner eller manglende evne til å metabolisere noen av næringsstoffene.

 

Slik tilbereder du Hiquid Food blended soups

Hiquid Foods supper er spesielt bearbeidet ved at ingrediensene er frysetørket og malt til pulver. Følg bruksanvisningen på posens bakside eller anbefalinger fra din kliniske ernæringsfysiolog. Start alltid med å vaske hender og redskaper som skal brukes.

  1. Hell anbefalt mengde pulver i en skål
  2. Rør pulveret godt ut med anbefalt mengde kokende vann, 85-100 °C
  3. Tilsett kaldt vann eller isbiter til ønsket konsistens
  4. Tilsett anbefalt mengde fett
  5. Kontroller temperaturen. NB! Maksimum 38 °C ved servering.

Suppen må gis manuelt med sprøyte. Rester av ferdig tilberedt måltid kastes.