Hiquid Food blended soups

Ekte suppekjærlighet

Hiquid Food er et næringsmiddel til spesielle medisinske formål, beregnet på pasienter med gastrostomi og må brukes under medisinsk tilsyn. Hiquid foods supper er råvarebasert sondeernæring som er spesielt bearbeidet ved at ingrediensene er frysetørket og malt til pulver for å kunne røres ut i kokende vann, avkjøles, tilsettes egnet fettkilde og gis med sprøyte. Ingrediensene er nøye utvalgt og sammensatt for å skape gode sanseopplevelser, fremme matglede og invitere til et måltidsfellesskap sammen med venner og familie.

Last ned produktark

Hiquid Food kalkun

Søtpotet, kikerter, grønnkål, kalkun (18%), oregano


1,2 kcal/ml inkl. fettkilde
Ferdig tilberedt: 300 ml

Hiquid Food fisk

Brokkoli, ørret (24%), gulrot, torsk (17%), tindved, persille


1,1 kcal/ml inkl. fettkilde
Ferdig tilberedt: 240 ml

Hiquid Food rein

Reinsdyrkjøtt (24%), kålrot, rødbete, kidneybønner, tyttebær, rosmarin

1,1 kcal/ml inkl. fettkilde
Ferdig tilberedt: 320 ml

Hiquid Food vegetar

Erter, hvite bønner, eple, sellerirot, solbær, kanel


1,4 kcal/ml inkl. fettkilde
Ferdig tilberedt: 310 ml

Viktig informasjon ved bruk av produktene

Hiquid Food er et næringsmiddel til spesielle medisinske formål, beregnet på pasienter og må brukes under medisinsk tilsyn. Oppskriftene er spesielt sammensatt i samarbeid med kliniske ernæringsfysiologer for å gjøre produktet egnet til kostholdsbehandling av barn (>1 år) og voksne med behov for sonde eller gastrostomi. Velegnet som eneste næringskilde til barn (>3 år) og voksne med et normalt energibehov, ved tilsetning av egnet fettkilde. Suppene kan utgjøre hele eller deler av kostholdet, avhengig av ernæringsmessig behov og i samsvar med anbefalingene fra klinisk ernæringsfysiolog. Dersom suppene er eneste næringskilde, anbefaler vi at det vurderes et vitamin- og mineraltilskudd i samråd med klinisk ernæringsfysiolog, for å dekke behovet for alle nødvendige næringsstoffer.

Næringsmiddel til spesielle medisinske formål. Ikke egnet til barn <1 år. Til kostholdsbehandling av barn (>1 år) og voksne med behov for sonde eller gastrostomi. Velegnet til barn (>3 år) og voksne med et normalt energibehov, ved tilsetning av egnet fettkilde. Ved bruk til barn 1-3 år kan suppene utgjøre deler av kostholdet, og særskilte hensyn til sammensetning av makro- og mikronæringsstoffer vurderes i samråd med en klinisk ernæringsfysiolog.

Dosering avhenger av pasientens alder, kroppsvekt, medisinske tilstand og bestemmes i samråd med klinisk ernæringsfysiolog. Ytterligere væsketilførsel vurderes i samråd med klinisk ernæringsfysiolog. Energitetthet inkl. tilsatt fettkilde - se produktark per produkt.

Hiquid foods supper er spesielt bearbeidet ved at ingrediensene er frysetørket og malt til pulver for å kunne røres ut i kokende vann, avkjøles, tilsettes egnet fettkilde og gis med sprøyte. Se egen bruksanvisning for hver enkelt suppe. Temperatur i suppen må ikke overskride 42°C ved servering. Suppen må gis manuelt med sprøyte. Ikke til parenteral (I.V) bruk.

Hiquid Food blended soups lagres ved romtemperatur. Ferdigblandet pose er kun til engangsbruk. Eventuelle pulverrester i åpnet pose oppbevares tørt og tett inntil utløp av holdbarhetsdato. Følg bruksanvisning for riktig tilberedelse. Skal ikke benyttes dersom posen er skadet. Skal ikke blandes med legemidler. Posene sorteres som restavfall.

Ikke egnet ved tilstander hvor enteral ernæring er kontraindisert, som f.eks. ved stor aspirasjonsfare, akutt gastrointestinal blødning, ileus eller intestinal iskemi. Benyttes med forsiktighet ved alvorlig organsvikt med forstyrret metabolisme og alvorlige former for nedsatt fordøyelse og absorpsjon. Ikke egnet ved manglende evne til å metabolisere noen av næringsstoffene.

Last ned produktark
Download Product Specification